Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL

DenBro Omsorg

LEDIG PLATS
Lagrum: LSS 9:8, Bostad med särskild service för barn och ungdomar +1
Antal platser: Anteliigatan 5 platser; Ringsberg 5 platser; Nöbbele 6 platser barn/ungdom, Nöbbele Satellitboende för vuxna
Besöksadress: Anteliigatan 5A och Västergatan 21 i Växjö samt Almqvistsväg 15A, Värends Nöbbele, 35106
Kommun: Växjö
Org nr: 556369-1913
Webbplats: http://www.denbroomsorg.se

Målgrupp

Denbro Omsorg erbjuder LSS-boende för barn, ungdom och vuxen. LSS § 9.9 och LSS § 9.8

Vi har två boende (Söder och Ringsberg) för ungdomar som behöver en helhetslösning med boende och gymnasieskola. De flesta är mellan 16-21 år, men vi har tillstånd att ta emot barn från 12 år, dessa barn går då i någon av våra samarbetsskolor.
I byn Nöbbele har vi även ett boende för lite yngre barn, mellan 10-16 år. De barn som bor i Nöbbele har individuella skollösningar beroende på vilket behov barnet har. Vissa barn har skola på plats i boendet, andra åker till andra skolor eller särskolor tillsammans med personal från DenBro som följer med.
Verksamheten har tre boenden enligt LSS § 9:8 och ett boende enligt LSS § 9.9
"DenBro Nöbbele" i den lilla fina byn Värends Nöbbele samt "DenBro Söder" och "DenBro Ringsberg" samt tillhörande skola som är belägna i centrala Växjö.
I Värends Nöbbele har vi även ett boende för vuxna enligt LSS 9.9. Här bor den enskilde i en egen lägenhet, serviceboende, med närhet till gemensamhetslokal och personal.

Verksamhetsinriktning

Vi jobbar för att skapa en trivsam och trygg miljö på alla våra boende. Var och en som kommer till oss, barn, tonåring eller vuxen ges möjlighet till en individuellt planerad dag och stöd efter behov. Vi jobbar för delaktighet och trivsel och för att öka känslan av begriplighet och hanterbarhet.
Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och skapar med stöd av detta förhållningssätt en lugnare och tryggare miljö.

Geografi

Ringsberg och Söder ligger centralt i Växjö stad.
Boendet Nöbbele ligger ca 3 mil söder om Växjö i byn Värends Nöbbele.

Huvudman

Denbro Omsorg AB

Org nr

556369-1913

Upptagningsområde

Hela landet.

Inskrivningsförfarande

Kontakt tas direkt med VD/verksamhetschefen.

Övriga upplysningar

DenBro LSS § 9.8
DenBro erbjuder boende för barn och ungdomar i åldrarna 10-21år som är berättigade stöd enligt LSS9:8. DenBro har totalt sexton platser fördelade på ”DenBro Söder”, ”DenBro Ringsberg” i Växjö och ”Denbro Nöbbele” i Värends Nöbbele.

Delaktighet - Varje barn som kommer till oss är självklart delaktig i att planera sin dag och får stöd efter sitt individuella behov. Vårt förhållningssätt bygger på varje människas rätt att utvecklas i sin egen takt och utifrån sin egen förmåga. Placeringen sker i samspel mellan barn, förälder, uppdragsgivare. Barnet och mentorn på DenBro skriver ner mål och upprättar genomförandeplaner. Genom tydliga mål och täta uppföljningar kan både barn och vuxna följa utvecklingen som sker, det brukar kännas härligt!

Trygghet - För barnen ska utvecklas, trivas, må bra och ha roligt behöver de få känna trygghet. De behöver känna att de kan påverka sin vardag och situation, få kunskap om sina möjligheter och svårigheter samt kunna kommunicera med sin omgivning. Personal på boende och skola arbetar tätt tillsammans, med gemensamma mål för att skapa en helhet för ungdomen. Vi skapar trygghet i vardagen genom en tydlig struktur där ungdomen får ta del av de vardagsrutiner som leder till en förutsägbar dag. Allt har sin tid och sin plats.

Kommunikation – Vi jobbar med att finna kommunikationssätt som passar för varje barn och ungdom som kommer till oss. För någon kan det innebära att personalen kommunicerar via sms, någon föredrar sociala berättelser, ritprat eller samtal med en speciell person eller i viss miljö. Vi är noga med att hitta rätt kommunikationssätt för var och en. Genom kommunikationen kan vi nå varandra och barnens delaktighet kan öka.

Kunskap – Vi ser allt lärande i ett livsperspektiv och jobbar för att skapa bra förutsättningar för varje barns utveckling. För någon innebär det att träna självständighet inför vuxenblivande, lära sig att laga mat eller boka tvättid, för någon annan att få en stabil grund för vidare studier. Någon tränar på att kunna sköta ett arbete eller eget boende. En annan utmanas att prova på aktiviteter för att skapa en rikare fritid. På Denbro Omsorg bor och lever barnen/ungdomarna i en trivsam hemmiljö. Alla har egna rum med dusch och toalett. I våra boende finns generösa utrymmen för matlagning, måltider och fritidsaktiviteter. Här finns möjlighet till både avkoppling, gemensamma aktiviteter eller att titta på TV. Personaltätheten är hög och boendena är öppna dygnet runt, årets alla dagar. Vårt förhållningssätt är att ungdomarna ska känna att det alltid finns personal tillgänglig som bryr sig om dem och ger dem vägledning i vardagen.

Välkommen till oss på DenBro omsorg LSS § 9.9
Vi erbjuder mysiga lägenheter för Dig som är berättigad stöd och boende enligt LSS 9:9. Våra lägenheter ligger som fristående satellitlägenheter i ett bostadsområde i byn Nöbbele, knappt tre mil söder om Växjö stad. Du bor ensam i din lägenhet, men när du vill och behöver finns personal nära och tillgänglig i området. Det finns en gemensam lokal, en träffpunkt, dit du kan komma om du vill ha sällskap, få hjälp eller äta i sällskap med andra. Delaktighet – När Du bor i vårt boende har du tillgång till personal och du kommer få en egen mentor. Tillsammans hjälps ni åt att fundera på hur just ditt stöd ska se ut, vad du behöver hjälp med och när det ska ske. Du och din mentor kommer sedan att skriva ner det i en genomförandeplan. Vårt förhållningssätt bygger på varje människas rätt att utvecklas i sin egen takt och utifrån sin egen vilja och förmåga.

Trygghet – Vi tror att känslan av trygghet är viktig för att trivas, må bra och ha roligt. Vi kommer jobba för att du ska kunna lita på oss, veta att vi kommer när vi lovat. Ge dig stöd på det sätt du önskar och behöver. Vi kommer hjälpa till att skapa trygghet i vardagen genom en tydlig struktur och genom att följa det vi bestämt tillsammans med dig.

Kommunikation – Vi jobbar med att finna kommunikationssätt som passar för dig när du kommer till oss. Kanske vill du bli förberedd med ett sms innan vi hälsar på hos dig, kanske vill du att vi ringer och pratar en stund innan du går till sängs på kvällen. Kanske vill och behöver du ha hjälp med att skriva och följa schema eller checklistor? Skriva sociala berättelser eller få stöd med hushållsuppgifter utan att tala alls. Vi försöker möta dina önskemål om du vill ha samtal med en speciell personal eller i en viss miljö.

Kunskap – Vi ser allt lärande i ett livsperspektiv och jobbar för att skapa bra förutsättningar för allas vår utveckling. För någon innebär det att träna självständighet, lära sig att laga mat eller boka tvättid, för någon annan att få hjälp att sköta tränar på att kunna sköta ett arbete, en sysselsättning eller ett eget boende. En annan utmanas av att prova på aktiviteter för att skapa en rikare fritid. För oss som jobbar på DenBro betyder kunskap att vi hela tiden lär oss nya saker för att kunna ge dig ett bra stöd, lagom mycket och på ett sätt som passar dig. Vi tränar oss i alternativ kommunikation, i lagstiftning och i bemötande. Vi lär oss om funktionsvariationer och vi lär oss varje dag nya saker av de som bor hos oss och av varandra. På Denbro Omsorg bor du i en lugn och trivsam bymiljö. Du har din egen lägenhet, men också tillgång till personal och gemensamma lokaler där vi erbjuder enklare måltider, fikastund och fritidsaktiviteter. Här finns möjlighet till både avkoppling, gemensamma aktiviteter eller att titta på TV.

DenBro Omsorg ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Kontaktuppgifter

Telefon: 073-390 88 86
E-postadress: info@denbroomsorg.se

Föreståndare:
Carolina Karlsson, 073-390 88 86

Placeringsansvarig:
Carolina Karlsson, 073-390 88 86

Postadress:
Box 405 35106 35106

Broschyrer:
Infoblad LSS9.9 pdf.pdf
Infoblad LSS9.8 (1).pdf

Sökkategorier

Lagrum
LSS 9:8, Bostad med särskild service för barn och ungdomar
LSS 9:9, Bostad med särskild service för vuxna

Assistansinsatser
Utbildning

Diagnosgrupp
ADHD
Aspergers syndrom
Autismliknande tillstånd
Autistiska syndrom
CP
Hjärnskada
Inlärningsvårigheter
Intellektuell funktionsnedsättning
Neurologisk sjukdom
Neuropsykiatriska diagnoser
Psykiskt funktionshinder
Ångestsyndrom

Målgrupp
Kvinnor och män
Pojkar och flickor

Personkrets
LSS1
LSS2
LSS3

Särskilda upplysningar
Kan ta emot rörelsehindrade patienter
Personalhandledning finns
Skolundervisning
Stöd och service till vissa funktionshindrade - LSS
Tillstånd från Skolverket
Tillståndsbevis utfärdat av Socialstyrelsen/IVO