Läs webbversionen
Våra event Reportage Föreläsare Placeringshjälp inom HVB och LSS

Den komplexa hjärnan

Åke Pålshammar är universitetslektor, neuropsykolog och en av våra mest uppskattade föreläsare på våra HVB- och LSS-dagar. I sina föreläsningar ger han en inblick i hjärnans värld, hur den rubbas av droger och vilka konsekvenser det medför.


Den 4-5 september föreläser Åke Pålshammar på HVB- och Familjehemsdagen samt LSS-dagen i Stockholm. Föreläsningen ger dig kunskap om hjärnans sätt att organisera lagring av minnen, hjärnans belöningssystem och hur detta rubbas vid droganvändning. Fokus läggs på de problem som uppstår för minnesfunktioner, uppmärksamhet och psykisk hälsa.

Vi bjuder även på dessa föreläsningar:
"Bemötande vid ADHD och Autism/Aspergers syndrom"   "Konsten att rädda liv: om att förebygga suicid"   "Hur stoppar vi gängrekryteringen?"   "Hur får vi fler att lämna organiserad brottslighet?".

Föreläsningarna är kostnadsfria för dig som arbetar inom socialtjänsten med placeringar inom HVB, Familjehem och LSS. Vi bjuder även på frukost, lunch och fika.

Läs mer om HVB-dagen »
Läs mer om LSS-dagen »

Aktuellt

Webinar 25/4: NPF och vuxenliv – Från isolering till delaktighet
Unga personer med NPF står ofta inför stora utmaningar att ta sig ut i vuxenlivet. I ett kostnadsfritt webinar lyfter Nytida, tillsammans med KIND och Attention, hur långvarig isolering kan bli till delaktighet i samhället. Ta del av evidensbaserade metoder och verktyg, och lyssna till ungas egna berättelser. Kan du inte delta? Anmäl dig ändå så får du en inspelning av webbinariet i efterhand!

Anmäl dig och läs mer »

Hitta rätt boende

Hitta snabbt rätt boende till klienter på söktjänsterna HVBGuiden.se och LSSGuiden.se när du behöver göra en placering inom HVB, Familjehem, Stödboende, Öppenvård, Skyddat boende, Avhopparverksamhet, Socialpsykiatri eller LSS.

IMIS

Kalmar län

IMIS vänder sig till vuxna män och kvinnor med samsjuklighet, missbruk/beroende och psykisk ohälsa. Vi finns i Hultsfred och tar emot klienter från hela Sverige. Behandlingen utgår från KBT, MI och Miljöterapi, enskilda samtal, grupp-behandling, social träning och friskvård.

Läs mer »

KuddbyÄng HVB

Östergötlands län

Lediga platser finns för flickor 12-16 år med psykosocial problematik, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och riskbeteenden. Andra problemområden kan vara självskade-beteende och hedersproblematik. Placering enligt SoL eller LVU.

Läs mer »

Atollen Omsorg, Astra

Jönköpings län

Vi tar emot män och kvinnor från 18 år och uppåt inom Personkrets 1. Vi har specifik kompetens när det gäller psykiatrisk tilläggsproblematik och erbjuder kognitiva behandlingsprogram. Gruppboendet är inriktat mot individer med missbruk och beroende.

Läs mer »

Besök HVBGuiden.se eller LSSGuiden.se för att hitta fler boenden inom HVB, Familjehem, Stödboende, Öppenvård, Skyddat boende, Avhopparverksamhet, Socialpsykiatri och LSS.

Enkel, snabb och
kostnadsfri placeringshjälp

Hitta snabbt rätt verksamhet på sök- och placeringstjänsterna HVBGuiden.se och LSSGuiden.se när du behöver göra en placering inom HVB, Familjehem, Stödboende, Skyddat boende, Öppenvård eller LSS.


Placera inom HVB »
Placera inom LSS »




1. Skicka din förfrågan kostnadsfritt

Du som är placeringsansvarig fyller i information om klientens behov. Du kan välja att dölja eller visa dina kontaktuppgifter för verksamheterna. Skicka in din förfrågan.



2. Du får ett mail när du fått svar

Systemet gör inom några minuter en automatisk matchning mot de verksamheter som stämmer in på dina valda preferenser. Verksamheter som har möjlighet att ta emot klienten svarar och beskriver sina styrkor.



3. Du kontaktar verksamheterna

Du väljer vilka verksamheter du vill kontakta för mer information och eventuell placering.



4. Alla dina förfrågningar samlade

Logga in på HVBGuiden.se eller LSSGuiden.se och få en överblick över dina förfrågningar. Kontakta oss på info@cura.se om du har frågor eller behöver hjälp att komma igång. Tjänsten är helt kostnadsfri.




Placera inom HVB »
Placera inom LSS »

Vidarebefordra gärna denna information till dina kollegor.

Hälsningar från oss på HVBGuiden.se och LSSGuiden.se
08-459 24 20 | info@hvbguiden.se | info@lssguiden.se

Avsändare: ComCura PlaceringsService AB
Industrivägen 1, 171 48 Solna
08-459 24 20, info@cura.se

Detta brev skickades till adressen #email#.
Om du inte vill ha fler av dessa utskick vänligen klicka här.
Läs gärna vår integritetspolicy.