Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL

Lövstagården

LEDIG PLATS
Lagrum: SoL 7.1.2, Boenden som motsvarar dem som avses i SoL 5.5.2 eller 5.7.3 +1
Antal platser: 14 lägenheter
Besöksadress: Gläntan 7, 81966 Lövstabruk
Kommun: Tierp
Org nr: 556674-4305
Webbplats: http://www.strukturen.se

Målgrupp

Lövstagården ett boende med särskild service (SoL 7.1.2) och vi riktar oss till män och kvinnor från 21 år med psykisk funktionsnedsättning/ohälsa. Vi tar även emot placeringar enligt ÖPT & ÖRV.

Verksamhetsinriktning

Insatsen/stödet ska alltid vara individanpassad. Vissa är i behov av en tydlig struktur i sin vardag, medan andra behöver en lugn, trygg och öppen miljö. Om någon är i behov av en vardaglig sysselsättning är vårt mål att kunna erbjuda det, antingen på Lövstagården eller hos en företagare i närområdet. Sysselsättning hos oss kan till exempel vara att hjälpa till i köket, klippa gräs, skotta snö eller bygga fågelholkar.

Geografi

Lövstagården är beläget i Lövstabruk, en vacker och lugn liten bruksort i norra Uppland ca 5 mil sydost om Gävle och 7 mil nordost om Uppsala. Här finns både hav och skog i omgivningarna.

Org nr

556674-4305

Upptagningsområde

Hela Sverige

Övriga upplysningar

Vi har personal dygnet runt och ambitionen är att alltid en hög personaltäthet i förhållande till klienter. Med andra ord kan vi lägga mycket tid och energi på att hjälpa våra klienter med sin utveckling. Bland annat ser vi till aktivera klienterna utifrån deras egna möjligheter och intressen. All tillsvidare personal har relevant utbildning. Den dagliga personalen utgörs av föreståndaren, undersköterskor, skötare, psykiatrihandledare, behandlingsassistenter/pedagoger, boendestödjare och kock. En specialistsjuksköterska är på plats varje vecka och finns tillgänglig för konsultation varje dag.

Boendet:
I huvudbyggnaden tillhandahåller vi åtta lägenheter där du även hittar en gemensam matsal och uteplats. Samtliga lägenheter har eget badrum, kök och uteplats. Endast ett stenkast bort står ytterligare ett hus med sex rymliga lägenheter varav fyra är helt nybyggda.

Tanken med dessa sex lägenheter är att om individen önskar så ska chans ges att få lite större ansvar i form av att laga sin egen mat, sköta sin egen hygien och hålla lägenheten städad. Även detta egna ansvar anpassas utifrån individens önskemål och behov.

Hela huvudbyggnaden består av ett plan, väl anpassat med låga trösklar för att passa rullstolar. Om duschsäng önskas finns möjligheten att installera en sådan.

Lövstagården ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. LSSGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Kontaktuppgifter

Telefon: 0294-31002
E-postadress: kontakt@strukturen.se

Föreståndare:
Tina Hjälm, 070-255 43 33

Placeringsansvarig:
Tina Hjälm, 0294-31002

Sökkategorier

Lagrum
SoL 7.1.2, Boenden som motsvarar dem som avses i SoL 5.5.2 eller 5.7.3
Övrigt

Målgrupp
Kvinnor och män
Pojkar och flickor

Särskilda upplysningar
Kan ta emot rörelsehindrade patienter