Söktjänst och placeringshjälp för dig som placerar inom LSS och SoL

Föreläsare

Vi hjälper dig att hitta och boka rätt föreläsare inom områdena missbruk, droger, kriminalitet, lagstiftning, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, psykisk ohälsa, konflikthanteringar med flera.

Kontakta oss så får du kostnadsfri rådgivning!
08-459 24 24 • info@hvbguiden.seinfo@lssguiden.se

BOKA FÖRELÄSARE

Klicka på den föreläsare du är intresserad av och fyll i formuläret som finns på sidan.

Föreläsare 16 föreläsare

Andreas Wedeen

"Möta människor med rättshaveristiskt beteende" - Människor med rättshaveristiskt beteende anser sig ofta felaktigt och orättvist behandlade av sin omvärld. De kan i sin kamp för upprättelse göra tillvaron närmast outhärdlig för andra.

Caroline Engvall

”Sexualbrott mot barn på nätet – så kan vi se, fråga och hjälpa vidare” - Föreläsare: Caroline Engvall är journalist, föreläsare och författare som har skrivit flera böcker om barn i svensk sexhandel, bland annat 14 år till salu, Skamfläck, Skuggbarn, Virtuell våldtäkt och deckarna Ärren vi bär och Judasvaggan.

Diana Lorenz

"Stress och psykisk ohälsa hos barn och ungdomar med autismspektrumtillstånd (AST)" - Föreläsare: Diana Lorenz, socionom och utbildad psykolog, verksam som kurator på neurologkliniken på Karolinska Universitetssjukhuset. Diana har lång erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykiatrisk samsjuklighet.

Emil Häggbom och Mathilde Häggbom

Mor och Son - Beroende och medberoende som familjesjukdom" - Föreläsare: Emil Häggbom och Mathilde Häggbom, föreläsare med egen erfarenhet. Hur påverkas folk i ens närhet av missbruk och medberoende?

Erik Andersson

”Rutinbundenhet och tvångsmässighet, hur kan man förstå och bemöta personer med Autism som kör fast i ritualer?” - I denna föreläsning kommer Erik Andersson, psykolog och docent vid Karolinska Institutet, gå igenom hur man kan förstå och hjälpa personer som kör fast i överdriven rutinbundenhet.

Helena Bingham

”Psykopatiska och narcissistiska personligheter” - Ett viktigt ämne som det behövs mycket mer kunskap om. Självcentrerade och känslokalla personligheter påverkar sin omgivning oerhört negativt och skadeverkningarna blir ofta både svåra och långvariga för de som råkar illa ut.

Jan Tern

"Stress Exit - Hur du minskar stressen och ger plats för glädje, effektivitet och hälsa" - Vad gör dig stressad och hur påverkar den dig? Ditt svar kommer troligen skilja sig från din kollegas eller väns svar och där har vi ett av stressens problem.

Lasse Mattila

"Utsatthet och Utanförskap bland barn och unga" - Föreläsare: Lasse Mattila, socionom med egen erfarenhet. Lasse brinner för att förebygga utsatthet och utanförskap bland barn och unga.

Lisbeth Pipping

"Hunger, smärta och misär - att växa upp med en utvecklingsstörd mamma och en alkoholiserad pappa" - Föreläsare: Lisbeth Pipping, författare, beteendevetare, föreläsare med egen erfarenhet.

Lotta Borg Skoglund

Lotta Borg Skoglund är överläkare på Karolinska Institutet Stockholm, specialiserad inom utredning och behandling av bland annat ADHD och autismspektrumproblematik, och forskar idag kring samsjuklighet mellan ADHD, beroende och emotionell instabilitet med fokus på miljömässiga och ärftliga riskfaktorer.

Martina Nelson

Martina arbetar med psykoterapi och utredning. Hon specialiserar sig inom neuropsykologi och arbetar med barn, ungdomar och vuxna med adhd, autism och psykisk ohälsa.

Peter Jacobsson

Missbrukaren och de anhöriga - beroende och medberoende Peter berättar om sitt liv som narkoman och alkoholist, om orsakerna och livet efter ...

Sascha Abdelnabi

"Vägen från utanförskap till innanförskap bland barn och unga" - Föreläsare: Sascha Abdelnabi föreläser om ungdomar i riskzonen, familjer i kris, problematiken kring ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Stefan Sandström

"Missbruk, trauma och samsjuklighet" - Föreläsare: Stefan Sandström, legitimerad psykolog och författare. Både svensk och internationell forskning visar att trauma är den kanske vanligaste bakgrundsfaktorn vid substansmissbruk. Vanligen tjänar drogerna till att självmedicinera för att slippa det lidande som traumat orsakar.

Torkel Richert

"Föräldrar till vuxna barn med narkotikaproblem - en utsatt men osynlig grupp" - Ständiga känslor som oro, ångest, sorg, skuld, skam och maktlöshet. Så beskriver många föräldrar till missbrukande barn sin livssituation.

Åke Pålshammar

"Hjärnans utveckling i skärmarnas tid – Vad förlorar vi när samtalet försvinner?" - Föreläsare: Åke Pålshammar, neuropsykolog och universitetslektor vid Uppsala universitet. Om vad som sker med vår hjärna när mängder av skärmar tar allt större plats i vårt liv.